Hvad er tamarind-pasta
Tamarindpasta er lavet af en sur, mørk, klistret frugt, der vokser i en bælg på et tamarindtræ. Mens nogle køkkener bruger tamarindpasta til at fremstille desserter og endda slik, bruges den i thailandske madlavning mest i krydret retter. Klassisk pad thai er lavet med tamarind, ligesom nogle thailandske karryer og skaldyrsretter. Indiske karry retter kræver også tamarind. Tamarind er også en almindelig ingrediens i indiske og mexicanske køkkener, såvel som vietnamesisk, latin og caribisk madlavning.
Hvad er tamarind-pasta
Tamarindpasta kommer fra tamarindtræets frugt
Eller bælg
Især den masse, der omgiver frøene inden i bælgen. Den tamarind træ er en fælles frugttræ, der er hjemmehørende i afrika, men nu vokser hele asien og også i mexico det bærer store brune bælg, der indeholder tamarindfrugten. Den mørk rødbrune frugt fjernes fra bælgene og skal adskilles fra frøene for at blive en klar-til-brug tilberedningspasta.
Hvordan smager det
Tamarindpasta smager meget sur med en lidt citrusagtig smag. Det har også noter om røg og karamel, hvilket giver en kompleks smagsprofil.
Madlavning med tamarind-pasta
Tamarind-pasta er let at bruge direkte fra bøtten. På grund af dens sure smag har uanset hvilken opskrift du laver brug for sukker eller en slags sødestof kombineret med sukker giver tamarind retter en smuk, men subtil, sød syrlig smag.
Opskrifter med tamarind-pasta
Tamarindpasta bruges i mange typer asiatiske retter, herunder nudelopskrifter, karry...
Mærke: Pantai