Clos prieur 2016
Lupé-cholet har i mange år samarbejdet med en vinbonde på clos prieur-marken i gevrey-chambertin. Nu dyrker og høster lupé-cholet selv druerne. Vinificeringen følger klassiske bourgogne-metoder med håndplukning, lang gæring i åbne trækar og daglige omrøringer. Vinen modnes i 228 liters egetræsfade 40% nye i 16 måneder, hvilket giver ekstra kompleksitet.
Gevrey-chambertin clos prieur har nuancer af vilde bær i duften og smagsnoter af morkler, krydderier, lakrids og vanilje. Den har en god struktur og tannin, hvilket giver potentiale for 10-12 års lagring. I sin ungdom dominerer frugtrige og delikate nuancer.
Vinen passer til grillet rødt kød, vildt eller milde oste. Prøv den også til lammekølle. Serveringstemperatur: ca. 16 . Brug store glas til denne bourgogne.
Mærke: Lupe-Cholet