Sichuan peberet stammer fra provinsen sichuan i det sydvestlige kina, hvor mange andre af de lækreste krydderier i verden også kommer fra. Peberet høstes fra træet, som på engelsk kaldes for prickly ash, hvor det er de modne rødbrune frugter, der benyttes til krydderi. Sichuanpeberet kan puttes i en almindelig peberkværn, hvor du kan kværne det ud over madlavningen. Du kan også riste kornene på panden i lidt olie, hvorpå aromastofferne frigives og en dejlig duft i køkkenet spredes. Herefter kan du tilføje det element, du skal tilberede på panden. Udover at sichuan peberet kaldes for det kinesiske peber, kaldes det også japansk peber, anispeber og fagara. Peberet med de mange navne, passer desuden godt sammen med krydderier som ingefær, koriander, fennikel, persille, stjerneanis, kanel og chili. Den sprudlende og pikante smag af szechuan sichuan peber eaglobe er noget, du ikke har oplevet før. Med sin let citronagtige aroma og sit prikkende bid efterlader det et uforglemmeligt indtryk på dine retter. Uanset om du tilbereder kød, fisk, grøntsager eller suppe, vil dette krydderi tage dine kulinariske kreationer til nye højder. Lad dig inspirere af de mange opskrifter, der kan tilberedes med szechuan sichuan peber eaglobe. Det passer perfekt til traditionelle kinesiske retter som mapo tofu, kung pao kylling og dobbeltstegt svinekød. Men vær ikke bange for at eksperimentere prøv det i wokretter, salater eller endda i cocktails for at tilføje et strejf af spænding til dine smag...
Mærke: Pandasia