Rambutan frugttræ dyrkes bæredygtigt i frugtplantager. Dette højtemperatur-binchotan-kul brænder længere end normalt trækul men ikke så længe som hvidt kishu binchotan-kul med meget lidt gnister og røg. Den har en meget mild aroma, som fremhæver grillens smag.
Binchotan aktivt kul er meget populært i asien. Med god grund, for den er alsidig og har mange fordele
Binchotan antændes hurtigere end andet trækul.
Binchotan-kul har en ekstrem lang brændetid ved konstant høj, lang varme, meget lig briketter.
Det producerer dog meget mindre røg og betydeligt mindre aske. Binchotan-kul af høj kvalitet producerer lidt eller ingen aske.
Binchotan-kul udvikler også infrarød stråling under afbrændingen, hvilket giver grillmaden en særlig smag japansk umami .
Derudover er binchotan aktivt kul også velegnet som vandfilter kog det blot med vand , til ionisering og som lugtfælde f.Eks. I køleskabet .
I japan bruges binchotan hovedsageligt til lokale retter som yakitori grillet kyllingespyd , unagi grillet ål , robatayaki og yakiniku grillet kød . Men også alle andre slags kød og endda fisk kan grilles med, og takket være binchotan opnår de en smag, der er unik.
Mærke: Konro Grill